YDELSER
Latest Post

Litterær lindring

’Litterær lindring’ er et kombineret læse- og skriveværksted, hvor læsning og skrivning går hånd i hånd.

Med litteraturen kan vi komme nye steder hen. Vi skal læse for at forstå os selv bedre, blive klogere på vores medmennesker og nuancere vores syn på livet.

Vi læser uddrag af litterære værker og korte tekster, som på forskellig vis belyser livet med psykiske vanskeligheder. Med afsæt i læsningerne går vi på opdagelse i egne erfaringer, som vi gennem skriveøvelser omsætter til små tekster.

Litteraturen giver os privilegeret adgang til andres perspektiver på verden gennem nære beskrivelser af tanker, følelser og adfærd. Denne kvalitet bruger vi til at sætte gang i refleksionsprocesser over eget liv, med plads til nuancering, spejling og potentielt nye fortolkninger, der kan komme til udtryk i egne skriveprocesser. Vi forholder os løbende til skriveprocessen, hvordan den kan bruges som et fælles tredje, hvor egne erfaringer bruges som katalysator for litterære produkter.

Både i læsningen og skrivningen skal vi bevæge os igennem forskellige genrer. Således præsenteres flere skrivestile, og der lægges i skriveprocesserne og til friheden til at finde sin egen stemme.

Workshop

En litterær workshop kan altid skræddersyes jeres behov. Nedenfor er et eksempel på en mulig workshop-struktur:

Hvert emne bearbejdes over to workshopdage. I alt 4 emner vil blive behandlet over 8 workshopdage:

  • Symptomer på psykisk sygdom/psykiske vanskeligheder
  • Erindringer/levede erfaringer
  • Livsfortælling
  • Litteraturens betydning

En workshop varer typisk tre-fire timer.

KONTAKT

Har du et spørgsmål eller er du interesseret i at høre nærmere om, hvad Revovery Mentor kan tilbyde dig, så send en besked.